Novasip System

Sandwichsystem, fasadsystem, energifasader och paneler till glasfasader

I materialet Novasip har vi byggt in de bästa egenskaperna med oslagbara isolervärden och dynamiska egenskaper.

Med 20 års erfarenhet

Att hushålla med jordens energiresurser har blivit en allt viktigare angelägenhet och Novasips sandwichpaneler ligger i framkant när det gäller att tillhandahålla effektiva energifasader.

Vi har över 20 års erfarenhet av tillverkning och service till hela byggsektorn – från enklare specialkonstruktioner till hela fastigheter byggda i SIPS.

 

Experter på sandwichteknik

Att Novasip är i täten inom sandwichteknik är inte alls förvånande – utifrån ser de täta fälten ut som vilken byggnad som helst, men det är inuti den stora skillnaden finns. Lägre vikt, anpassningsbart och låga U-värden gör att våra produkter inte bara är uppskattade under byggprocessen utan även lång tid framåt.

Extremt bra styrka och låg vikt

I USA har man använt sig av SIP-paneler sedan 1930 och det är den byggmetod som ökar mest per år i USA. Det säljs otroliga 14 miljoner m2 av liknande system varje år.

Strukturella isolerade paneler (SIP) är högpresterande byggskivor som används i golv, väggar och tak för bostäder och lätta kommersiella byggnader.
Novasip har utvecklat metoden och utvecklat en ny sandwichpanel som är den enda i sitt slag. Såväl tillverkningsmetoden som materialval är revolutionerande. Fördelarna är att man får extremt bra resultat vad gäller styrka och vikt samt bättre isoleringsegenskaper.

Spara energi, tid och pengar

Panelen består allt jämt av en isolerande skumkärna inskjuten mellan två strukturella ytbeklädnader (väggar).

Novasip arbetar kontinuerligt med att ta fram effektiva lösningar till byggindustrin och har tagit fram en mängd olika rationella byggprodukter. Konstruktionen är flexibel och passar de flesta byggnaders design. Resultatet är ett extremt stark, energisnålt och kostnadseffektivt byggsystem. Vilket kommer att spara energi, tid, pengar och arbetskraft.