Glasfasader

Skräddarsydda paneler till glasfasader

Energisparande paneler till glasfasader

Novasip har lång erfarenhet av att producera energisparande paneler anpassade för just glasfasader.

När man bygger passivhus arbetar man aktivt för att minimera köldbryggorna. En köldbrygga uppstår när en kall utsida leder kyla mot en varm insida eller tvärtom. Vanliga köldbryggor är glas och fönster som släpper ut mycket värme. Genom att varva glas med Novasip paneler sänks byggnadernas U-värde. Dessutom kan vi enkelt skräddarsy paneler till alla möjliga glasfasader, allt enligt kundens behov och önskemål.

Glasfasader

Vi har genom åren levererat Novasip paneler till en mängd olika projekt bl a till Saxobank i Köpenhamn och operan i Oslo. Ovan ser ni Saxo Bank i Köpenhamn. Arkitekten hade ett krav på sig att fasadens U-värde* skulle mäta 0,7. Det beställda glaset hade U-värdet 1,1 och Novasip panel U-värdet 0,3. Arkitekten löste uppgiften genom att blanda in Novasip paneler och fick ett genomsnittligt U-värde på 0,7. Resultatet blev vackrare och energisnålare byggnad som uppfyllde högt ställda krav på U-värdet.

Du som är arkitekt, glasbyggare eller byggherre erbjuds oändliga möjligheter.

Kraven på att byggnader ska vara energisnåla och miljösmarta ökar ständigt och du som arkitekt, glasbyggare eller byggherre kan vara med redan på planeringsstadiet och rita in våra energisparande paneler. Det finns oändliga möjligheter, kombinationer och ytskikt att välja bland. Det går givetvis att ha olika material på panelerna in- och utvändigt. Välj själv vilket U-värde byggnaden ska ha.

Du är välkommen att kontakta oss för mer information. Vi tar gärna fram bra lösningar tillsammans med dig som på ett eller annat sätt ska ta del av en byggnation.